2009. július 16., csütörtök

És kezdetét veszi... avagy minek nevezzelek?

Itt most elvileg valamilyen nagyszabású, jól átgondolt bevezetőt kellene előadnom, de maradjunk talán a Babylon 5 idézettel, ahol a vorlon fajba tartozó Kosh nagykövet sejtelmesen utalt egy bizonyos szereplő sorsára előre a nézők türelmének húrjain játszva. Én is így érzem magam, hogy hosszú évek méltán híres-hírhedt fórumozó léte mellett elkezdem ezt a kis naplót, mert remélhetőleg egy hosszú és valószínűleg göröngyös út elején vagyok pillanatnyilag, s talán így mindenkinek könnyebb lesz követnie, hogy merre is tartok.
Ugyanakkor eszembe jutott a "blog neve?" kérdés kapcsán Petőfi Sándor : Minek nevezzelek? című verse is. Persze nem kell magamat megjátszanom, mert gondoskodtak róla, hogy ne szeressem az irodalmat, így az érettségitől egyre távolodva nem is emlékeztem, hogy ő írta ezt a költeményt, de a frappáns cím legalább megmaradt. Remélem megszokjátok, ha kicsit intellektuálisan csapongok képzelet és valóság határán, mert imádok ide-oda utalgatva virágnyelven fogalmazni.

S hogy miért ilyen a háttér színe? Hmmm... A "Jól áll neki a halál" című film kapcsán talán maradjunk a feketénél, mert ez legalább elegáns és öltöztet. Aztán ki tudja? Talán majd lesz még itt minden színárnyalat egészen a fehérig. Ám nem kell megijedni az első gyászos benyomástól, ezt a kis élet igenlő blog kezdeményt igyekszem elsősorban a saját, majd a kedves és kedvetlen látogatóim szórakoztatására megalkotni.

Nem ígérek semmi biztosat, de szó lesz itt sok-sok utazásról, nagy tervekről, világmegváltó álmokról, realitásról, filmekről, sorozatokról, aktuális hírekről, mitológiáról, játékokról, hasznos linkekről, gyógyszerészetről, nyelvtanulásról, röviden tehát minden hozzám kapcsolható és engem érdeklő témáról. Ezért is lett a blog neve ilyen szerényen : Platschu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése