2009. november 30., hétfő

Az Olimpia megnyitókról

Az egyik legszebb ötletet az athéni olimpia megnyitóján mutatták be.



Ez pedig ugyanez a jelenet másik szögből, bár sajnos itt a zene recseg a háttérben:



A görög műsor káprázatos volt, ahogy vízzel elárasztották a stadiont és utána az istenek megteremtették a szigeteket. A zene is magával ragadó ennél a résznél is. Ám a látvány is fenséges, ahogy feljönnek a csillagok a padlón és a nézők előre kiosztott öngyújtóival. Mindezt sikerült még magasabb szintre emelni, ahogy végül még a vízpermetre vetített lézerrel fel is szálltak az égitestek a magasba, hogy aztán összeállva egyesüljenek DNS-sé, amely minden emberben közös és ezáltal mindenki egységes. Szerintem ez egy gyönyörű és scifit szerető szívemet melengető gondolat. Kár, hogy erre a varázslatra mindig négy évet kell várni.

A kínainál pedig a rengeteg táncos ejtett rabul. Amikor elkezdődik a visszaszámolás, a videón keresztül is az volt az érzésem, mintha ott lennék a Madárfészekben.



A tűzijáték formában érkező korábbi olimpiák, majd a kitekeredő LED pergamen is nagy ötlet volt a szervezőktől. Érdemes tovább nézni a folytatást a YouTube-on, mert ilyen showt csak egyszer láthatunk, amikor a házigazdán túl önmagát is ünnepli a világ. Az abszolút csúcsot itt a földgömbnél érték el.



Vajon hogyan tudja majd ezt London 2012-ben és Buenos Aires 2016-ban még fokozni?

* * *

Az elmúlt évek legjobb hivatalos betétdalai, amelyeket rendszeresen meg szoktam hallgatni. Sarah Brightman mindkettőben közös.






Olvass tovább!