2010. szeptember 10., péntek

A CCTV ereje

Ma visszatekerve a biztonsági kamerákat elkaptunk egy patikai szarkát.A kedves hölgy észrevett, majd elvett egy kozmetikumot, aztán elfelejtett fizetni. Valószínűleg már unjátok, hogy állandóan a rablást emlegetem, de éppen az ilyen esetekre találták fel a biztonsági kamerákat, amely szépen - vagy többnyire szemcsés és alig kivehető minőségben - rögzíti az ilyen nem kívánatos eseményeket. Magyarországon is minden bolt tulajdonosnak tudnám javasolni, még ha sokba is kerül, de a legtöbb főnök úgysem fog önként kifizetni 200-250 ezer forintot egy ilyen kütyüért. Néha csak álkamerákat szerelnek fel. Az angolok azonban nem szívbajosak, mert a terek is be vannak kamerázva a terrorista mizéria miatt, de nálunk a patikában eleve sok lecsúszó félben lévő egyén is bejön ezért-azért, így észnél kell lenni, hogy mit is művelnek. Tegnap nem volt szerencsénk, mert ketten voltunk a kolléganőmmel és amíg a benti részben serényen ügyködtünk pár recepten, addig az alkalom megszülte a tolvajt. Az illetőt ráadásul ismerjük és ma még egy kebelbarátján keresztül sikerült neki üzenni, hogy vagy visszahozza vagy megy a rendőrségre a felvétel. A csapat is kapott egy kis fejmosást, de az ilyet nem tudom, hogy még a legtudományosabb módszerek alapján sem lehet másként kivédeni, hacsak valaki nem marad mindig a betegekkel, ami ilyen létszámnál szintén kihívás. Most már az üres dobozokat tettük ki eléjük, mint ahogy otthon a Vichy és Eucerin krémekkel kellett tenni néhány patikában.

Aztán, hogy tanuljunk együtt egy kis angolt, meg is kérdeztem tőlük, hogy a CCTV mégis minek a rövidítése? Mert a köztereken is plakátokon szerepel. S mi történt? Nem tudták rá a választ, mert én "camera controlled" szókapcsolatra gondoltam, de aztán a wikipedia besegített : closed-circuit television (CCTV) Ha minden nap megtanulnék egy ilyen kifejezést, akkor az angolom csak javulna már valamit pár hónap után.

Olvass tovább!

100. bejegyzés

Elértem a 100. bejegyzést. Hihetetlen, de igaz?! Aztán majd az utókor ítélkezhet, hogy volt-e értelme ennek a kísérletnek, mert ez az egész tényleg csak szárnypróbálgatás volt a részemről. Amint láthattátok, volt itt szó mindenről, de elsősorban az utazás, gyógyszertár, filmek, hobbik és idealista tervek megbeszéléséről szólna a kicsiny blogom. Így is lehetne még látványosabb és még tematikusabb, de egyelőre érjétek be ennyivel a szűkös lehetőségek miatt. Találkozzunk az 1000. bejegyzésnél!

Olvass tovább!

Kísérleti konyha blog

Nagy Róbert (BeatBull) az egykori Csillagkapu moderátor és főszerkesztő társam a scifi világok után a főzőtudományban éli ki magát. A népszerű gasztroblogját, a Kísérleti konyhát mindenkinek csak ajánlani tudom, bár én magam nem vagyok rendszeres olvasója, mert csak megéhezek a látványtól. S be kell vallanom, hogy lusta is lennék ennyit játszani egy étellel, még ha néha beszéltük is a patikában otthon, hogy egy jó gyógyszerész nem csak gyógyászati, hanem ehető alapanyagokkal ugyanúgy el tudna játszadozni. A megvásárolt - és néha beszerezhetetlennek tűnő - alapanyagok áráról már nem is beszélve, de talán egyszer nekem is lesz egy olyan konyhám, ahol mindenféle fűszer előfordul. Ám Robi szép sikereket ért el, amire a TvPaprika is felfigyelt, így készített vele egy gasztrobloggerekről szóló műsorsorozat részeként egy interjút is, ahol mesélt magáról és persze főzőcskézett is az érdeklődőknek. Gratulálok és sok sikert!


Olvass tovább!