2010. április 20., kedd

Hőn áhított hősugárzó

Ez a nap a hirtelen lehűlő idő miatt a megfagyás lassú folyamatáról szólt. Munka után ugyanis szépen visszatérek a hotelba, ahol már a folyosón megfogtam a radiátort és tudtam, hogy nincs fűtés. A szobában is minden jég hideg volt és nem is értettem ennek az okát, mert korábban be volt kapcsolva, így a szobában a bútorokat picit átrendezve néha leültem mellé a hátamat neki támasztva és úgy sakkoztam vagy éppen olvasgattam. Néha annyira meleg volt, hogy már pólóban kellett a hotelszobában lennem.

Most erről szó nem lehetett és mivel már a hétfő estét is zokniban aludva töltöttem, ezért lementem panaszkodni a recepcióra. Még gondolkodtam is rajta, hogy biztos bennem van a hiba, mert már Nottinghamben is eljátszottam ezt nulla sikerrel. Itt is szépen rám meredtek a kérésemet hallva, aztán kinyögték, hogy mivel most hétköznap van és kevés a vendég, ezért nem fogják a fűtést felkapcsolni, mert egyénileg a szobákat nem lehet szabályozni. Én ezt is megérteném, de ha egyszer miattam a munkáltatóm fizet, akkor azért elvárnék egy kis kényelmet, hogy ne két réteg ruhában kelljen éjszakáznom.

A megoldás egy hősugárzó formájában érkezett, ami nem túlzok, kb. 4-5 hajszárítóval felért, mintha egy kisebb Boeing gép elszállt volna a hotel felett. A zajt még ki is bírtam, mert bekapcsolva hagytam, amíg fürödtem, de éjszakára nem mertem járva hagyni. Így is elég antik volt, mint maga az egész létesítmény is, így nem voltam róla meggyőződve, hogy esetleg nem okoz majd zárlatot. Aztán pár nap alatt kikísérleteztem az optimális meleg nyerés / zajtűrési hányadost, így hű társam lett az egy hónap alatt, amíg ott vendégeskedtem.

A szoba kelléke volt még egy fiókba beszerelt, de onnan ki nem vehető hajszárító, illetve egy hihetetlen réginek tűnő nadrágszárító is. Ám eszük ágában nem volt adni egy vasalót, de szerencsére az első hetekben egyszer nem kapott el az utcán komolyabb égi áldás. Volt ugyan még teafőző is, mert ezt viszont alapnak gondolják, de nem csodálkozom immáron, hogy ennyire népszerűek a kandallók is, mert az angol időjárás nagyon változékony a szigeten.

A kicsi lakosztályom egyetlen meleg pontja éppen a fürdőszoba volt, mert ott ment éjjel-nappal egy le nem kapcsolható törölközőszárító, amit próbáltam úgy hasznosítani, hogy az egyik kukával a fürdőszoba ajtót állandóan kitámasztottam, tehát a magyar kreativitásra nem lehet most sem panasz.


Olvass tovább!