2010. november 19., péntek

Karácsonyi kivilágítás

Már hetek óta tart a "vásárolj, vásárolj, vásárolj" című össznépi mulatság, amit máshol karácsonyi ajándékvásárlási rohamnak hívunk.S mivel már csak alig 5 hét van hátra a nagy eseményig, így King's Lynn is díszbe borult. A pár nappal korábban kiállított fenyőfákat végre feldíszítették, illetve a sétálóutcán is kihúztak keresztbe egy csomó világító fűzérsort. Itt-ott még a fák is kaptak kivilágítást, így nem lehet mondani, hogy spóroltak volna. Ami igazán szembeötlő, hogy mindenhol kék izzókat használtak, ami ugyan egységesíti a városképet, de egyben olyan érzésem is lett este munkából hazajövet, mintha állandóan a rendőrség kék fényében úsznánk. Majd kimegyek kattintani pár fotót, mert azért elmesélve ez mégsem ugyanaz.

Olvass tovább!

Pudsey day

Itt lassan minden hétre jut valamilyen bolondság, így a múltkori rózsaszín helyett a patika Pudsey színvilágába borult.

Pudsey
valójában egy mackó, aki távoli rokonságban áll csak Micimackóval. Egy színes kötéssel el van takarva a fél szeme, erről lehet a legkönnyebben felismerni. Valójában ez a nap a rászoruló gyerekeket támogató alapítványról szólt (Children in need), akiknek országos gyűjtést szervezni. A BBC is szép tévékampányt indított és este fel is sorolták, hogy melyik cég mennyivel támogatta az eseményt. A honlapjuk szerint 18 millió font jött össze, ami nagyon szép teljesítmény.

A patikában nálunk ez nem volt akkora siker, mint reméltük. Szerintem mindenki adakozott más helyeken is, mert a városunk számos pontján gyűjtöttek pénzt. Így is sok-sok merchandise terméket láttam a városban, így Pudsey pólók, bögrék és még pótfülek is figyeltek rám pár kirakatból. Mi pár lufit kaptunk, ami feldobta a patikát. A lányokon nagy kék pólók voltak, amiken szintén mackó koma figyelt, míg én a nyakkendőmre tettem ki egy nagy kitűzőt.

Olvass tovább!