2009. szeptember 15., kedd

Óvszer kampány a patikában

Ezt a kis videót a YouTubeon véletlenül találtam, amikor a "pharmacy" keresőszóval néztem videókat.





Olvass tovább!

Star Wars : The Old Republic - E3 trailer

Pár éve még elképzelni sem tudtuk volna, hogy ilyen minőségű animációkat fognak játékokhoz és tévésorozatokhoz gyártani.



A látvány és a zene azt hiszem magáért beszél, mert amikor John Williams zenéjére az összes Sith lovag kinyitja a lézerkardját, az azt hiszem, hogy minden vérbeli Csillagok Háborúja rajongó szívét megdobogtatja. A hat film főtémáiból is számos felcsendül ebben a pár percben és ezzel is a hangulatot csak tovább fokozzák.

A narráció és a szöveg azonban itt-ott kicsit a World of Warcraft trailerét idézték, amikor Illidan beszél a kihívókhoz. A Blizzard a játékaihoz (Diablo, Starcraft, Warcraft) pedig mind-mind olyan kiváló animációkat készít, amelyet még mozifilmekben sem feltétlenül láttunk.



Szerencsére a Star Wars sikere továbbra is töretlen. Kedvcsinálónak itt van a Clone Wars című komputeranimációs sorozat 2. évadának ajánlója is, amelyet még csak véletlenül sem szabad összekeverni a rajzolt Clone Wars változattal!



A technika itt is sokat fejlődött és egyre élethűbb dolgokat képesek megjeleníteni, miközben a különböző bolygók miatt egyben roppant változatosan készítenek el mindent. Ezen új sorozat nagy erénye a kibővített SW világ karaktereinek hivatalos bevonása is a George Lucas által elfogadott hivatalos keretek közzé.

A másik nagyon pozitív lépés volt számomra, hogy a magyar szinkronban a filmes hangokat használják, így lesz tökéletes lesz az illúzió, hogy a 2. és a 3. rész közzé beékelt eseményeket látjuk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert a történeteknek ugyan van egy kis kötelezően szánkba rágott mondandója, ám ugyanakkor az erőszakosabb jelenetek miatt még csak véletlenül sem a legkisebbnek készült. Állítólag 5 évad és 100 rész készül, amely így játékidőben kb. 20-25 SW filmnek felel meg. Pár év múlva pedig jön az elvileg hazánkban forgatott új élőszereplős SW tévésorozat is, ami Lucas profizmusát ismerve korszakalkotó lesz és minden konkurenst le fog mosni a képernyőről.



Olvass tovább!