2010. április 1., csütörtök

Nancy Ajram - Marathon

Hosszas keresés után végre megtaláltam ezt a számot!
A történet úgy kezdődik, hogy a tavalyi egyiptomi nyaralás előtt jártam párszor az Index Hurghada fórumában, hogy a szállodákról és az országról tájékozódjak. Az utazás előtti lelkesedésem odáig fajult, hogy elhatároztam, hogy pár szót vagy legalább a betűket megtanulom arabul. Az egyik felhasználó nagyon lelkes volt a nílusi hajóút kapcsán és küldött nekem pár arab zenét, úti szótárt és nyomtatható egyiptomi térképeket. Még nem is láttam ilyen önzetlen segítséget a neten egy idegentől és jól esett a kedvessége.

Az elküldött fileok között volt Nancy Ajram száma is, amelyből akkor és most se értenék egy árva szót se, ha nem lelem meg most feliratozva a YouTubeon. A szám a maratonfutásról és a szerelemről szól röviden, de maga a dal úgy megmaradt bennem, hogy többször meghallgattam egymás után akkor ősszel és most is. Azóta kiderült, hogy Nancy Ajram libanoni, de szép sikereket ért el az egyiptomi fiatalok körében is. Ez a pörgős száma valószínűleg mindig egyiptomi utazásomat fogja eszembe juttatni. Remélem tetszeni fogtok nektek annak ellenére is, hogy természetesen a hölgy arabul énekel a társaival (Yuri Marqadi, Dina Hayek, Haifaa Wahby és Joe Ashqar) együtt.



Itt van a latin betűkkel leírt szövegkönyv:

elhagni elhagni
rah tesbagni
lagini belagik
men houn lahouni
shrik enta shrik
bel beit ma bkhalik
gom ehagni we sbagni
bel marathon
sghir wala kbir ma trah ma betkoun
a tebea asir andek marathon
helwi el haraki fiha baraki
gom elhagni rah tesbagni
afen shababek
law farah be dwabek
betol btethalek
wel roh btetjalah
kel denie kela
betnadilek yalllaaa


Ez pedig már egy még gyorsabb feldolgozás, amit picit áthangszereltek:



Nancy Ajram hivatalos oldala
Nancy Ajram a magyar wikipedián


2 megjegyzés:

  1. Király a blog, írhatnál gyakrabban is, de amit ritkán írsz az jó.XD

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Majd igyekszem sűrűbben jelentkezni. A jövőben a kinti munkavállalásomról és az angliai életről fogok több bejegyzést írni, csak eddig ezt nem hangoztattam még a blogban, mert még bizonytalan volt. Angliai kalandjaim mellett megmarad az eddigi kevert témaválasztású blogolási stílusom is, még ha ezek inkább spontán jött ötletek egymás alá linkelésének is tűnhetnek a profi tematikájú blogolók szemében. Mesélni fogok majd a jövőbeni utazásokról, illetve pár érdekes oldalt, filmet, zenét vagy éppen játékot is be kívánok mutatni az egy kezemen megszámolható aktív és remélhetőleg sok-sok passzív olvasómnak. :)

    VálaszTörlés