2009. szeptember 30., szerda

Program - Egyiptom (2009)

Alig két hét múlva az Anubis Travel utazási irodának köszönhetően elhagyom Európát és Afrika felé veszem az irányt. Most először fogok repülni, hogy gyerekkori álmomat, Egyiptomot felfedezhessem egy pompásnak ígérkező hajóút keretében.

Ramszesz program
11 nap / 10 éjszaka

1. nap: Budapest / Kairó
Elutazás az EgyptAir menetrend szerinti járatával Kairóba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban.

2. nap: Kairó
Reggeli után egész napos kairói városnézés: Egyiptomi Múzeum, Piramisok, Szfinx, Völgy-templom, papirusz- és parfümüzem. Vacsora és szállás Kairóban.

3. nap: Kairó
Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás: Memphis és Szakkara, látogatás egy szőnyegiskolában, Citadella, Mohamed Ali mecset. Vacsora és szállás Kairóban.

4. nap: Kairó / Asszuán
Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Asszuánba, majd transzfer a hajóhoz. Városnézés: az Asszuáni gát és a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Felukka (egyiptomi vitorlás) kirándulás a Níluson. Fakultatív programlehetőség: Philea templom. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Asszuán / Kom Ombo / Edfu
Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Abu Simbel. Kora délután elhajózás Kom Ombo irányába, majd látogatás Kom Ombo templomába. Továbbhajózás Edfu felé. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Edfu / Luxor
Reggeli után látogatás Horusz edfui templomába. Hajózás az esznai zsiliphez. Közben pihenés, napozás a fedélzeten. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Luxor / Hurghada
Reggeli után Luxor nyugati oldalának megtekintése: Királyok Völgye, Hatsepszut fáraónő sziklatemploma, Memnon Kolosszusok, alabástrom üzem. Fakultatív programlehetőség: a keleti part meglátogatása: Karnak és Luxor templomok. Késő délután elutazás Hurghadára busz transzferrel. Érkezés a késő esti órákban. Vacsora és szállás Hurghadán.

8.-10. nap: Hurghada
Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőségek: Jeep Szafari, Gifton sziget. Vacsora és szállás Hurghadán.

11. nap: Hurghada / Kairó / Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás kairói átszállással.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése