2009. augusztus 6., csütörtök

Program - Anglia-Wales körút (2009)

Következő héten indulok az Unitravel utazási iroda szervezésében egy gyönyörűnek ígérkező körútra.

A hivatalos leírás:

A pompás angol katedrálisok, kastélyok, történelmi városok meghatározó élményét könnyebben feldolgozhatóvá teszi az elragadó hegyes-völgyes Wales-i tájak és a tenger látványa. Vízesés, szafari park, híres csatahajók, római fürdők és őskori sziklatömbök felkeresésével igyekeztünk az Anglia - Wales prog­ramot egyedülállóan színessé és változatossá tenni.

1. nap:
Utazás Németországon át Franciaországba, szállás Metzben. (1140 km)

2. nap:
Csatorna – Kent tartomány – Canterbury
Utazás Calais-ba (460 km); a déli órákban átkompolás a Csatornán, feltűnnek Dover híres fehér sziklái. A sziklás tengerparton haladunk régi városkák mentén (Deal - Sandwich), idő függvényében a királyi családhoz szorosan kötődő Walmer kastély és kert megte­kintése; Canterbury – Anglia egyik legszebb kisváro­sában, amely az anglikán egyház központja, a világhírű gótikus székesegyház megte­kintése. Szállás London elővárosában, Dartford-ban. (120 km)

3. nap:
Portsmouth – Salisbury – Stonehenge /Dél-Angliai barangolás
Portsmouth – a dél-angliai kikötővárosban meglátogatjuk a Tengerészeti Történelmi Központot, ahol a kikötőben eredeti pompájában csodálhatjuk meg az angol világbirodalom 3 egykori – köztük Nelson admirális – csatahajóját; Salisbury - gótikus székesegyháza Anglia legmagasabb tornyával büszkélkedhet, emellett megtekintjük a történelmi város egyéb nevezetességeit is (High street Gate, Poultry Cross); Stonehenge – titokzatos neolitikus kőoszlopok; Szállás Bath környékén. (270 km)

4. nap:
Longleat House + Safari Park – Bath – Gloucester
Kultúra és kikapcsolódás felsőfokon: ezt nyújtja látogatóinak a Longleat birtok, ahol a - magyar vonatkozásokkal is rendelkező - reneszánsz kastély dísztermeinek és kertjének megcsodálása után igazi vadakat bemutató szafarin veszünk részt, valamint a kastély taván fókák közt hajókázunk. Bath - Anglia egyik legnépszerűbb turista célpontja ez a termálvizes fürdőváros, megtekintjük a római kori fürdőket és kiállítást, valamint a gótikus apátságot. Gloucester városa a csodálatos gótikus kated­rálisról nevezetes, melynek kerengőjét Anglia legpompásabbjának tartják. Séta Gloucester óvárosában. Szállás Redditch-ben (Birmingham-től délre) (180 km)

5. nap:
Wales I.: Chirk kastély - Llangollen - Swallow Falls - Caernarfon
Hamarosan már Wales-i földön járunk. Chirk Castle - történelmi vár, díszes parkkal; Llangollen - festői völgy­ben találjuk Wales egyik legromantikusabb városkáját: a Dee folyó hídja Wales 7 csodájának egyike, Hölgyek háza; Swallow Falls - Wales leglátványosabb vízesése; a Snowdon hegycsoport legszebb hágóján át érkezünk a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernarfon-ba; az ősi vár megtekintése, amely a Wales-i hercegek bölcsője, majd a szállás elfoglalása. (200 km)

6. nap:
Wales II.: Conwy - Llandudno - Bodnant Garden
A tengerparton utazunk Conwy-ba, amelyet a középkori városépítészet mintájának tartanak. Felkeressük a Conwy folyó torkolatában magasodó Edward korabeli várat. Llandudno - a Wales-i tengerpart legnép­szerűbb viktoriánus kori üdülőhelye csodás fekvéssel egy félszigeten. Korabeli villamos visz fel a Great Ormes kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Felfelé haladunk egy rövid szakaszon a Conwy-folyó völgyében és megcsodáljuk a wales-i kertművészet leglátványo­sabb értékét a Bodnant Garden-t. (Pompás virágok, díszkutak, sétautak). Szállás Liverpool elővárosában /2 éj/. (170 km)

7. nap:
Liverpool – Chester
Liverpool - a Beatles, a futball és a tengerentúli ke-reskedelem legendás városa; séta a kulturális cent-rummá átalakított kikötőben (Albert Dock), ahol a „Beatles Story” is található. Városnézés során a Mersey-part, és a belváros nagystílű épületeinek és a klasszicista múzeumi negyednek a megtekintése. A Mersey torkolat alatti alagúton utazunk Chesterbe, Anglia egyik leggazdagabb, történelmi „ékszerdobozába”: korai gótikus katedrális, városkapuk, séta a favázas díszes polgárházak mentén. (80 km).

8. nap:
Lichfield – Stratford – Oxford
Déli irányban haladva megtekintjük Lichfield pompás háromtornyú, gótikus katedrálisát. Shakespeare szülővárosába Stratford-upon-Avon-ba vezet utunk, ahol – többek között felkeressük az író szülőházát, alkotóhelyeit, szobrát. Oxford – ódon hangulatú college-ok művészi épületei, kápolnái, üde pázsitos udvarai, az egyetemi könyvtár és színház fogadják a turistákat a leghíresebb egyetemi városban. Szállás London elővárosában, Dartfordban /2 éj/. (320 km)

9. nap:
London
Egésznapos program az egykori világbirodalom fővárosában: Hampton Court – VIII. Henrik korának legpompásabb királyi palotája, a királyi lakosztályok, dísztermek, angol park megtekintése; séta a Westminster környékén (katedrális kívülről, Parlament, Big Ben), majd a City felkeresése: St. Paul's székesegyház, Tower (kívülről), Tower-híd. Séta a nyüzsgő életről nevezetes Leicester Square és Piccadilly Circus környékén. (68 km)

10. nap:
Rochester – Leeds kastély – Csatorna
A római alapítású Rochesterben megtekintjük a folyóparton magasodó Normann Erődöt (Hódító Vilmos kori várerőd) és a katedrálist; Leeds Castle - tó közepére emelt romantikus, Tudor kori vízivár. Átkelés a La Manche csatornán Franciaországba; utazás Metz-be, szállás. (580 km)

11. nap:
Utazás haza, érkezés Bp.-re a késő esti órákban. (1140 km)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése